Projekti

Fysiikkaa leluilla -projektissa tutkittiin uudenlaisten opetusvälineiden, fysiikan lelujen, hyödyntämistä suomalaisissa kouluissa. Fysiikan lelut ovat fysiikan ilmiöiden opiskeluun suunniteltuja opetusvälineitä.  USA:ssa vastaavia välineitä (Physics Toys) on ollut käytössä jo jonkin aikaa. Projektissa valittiin suomalaisiin opetussuunnitelmiin sopivia fysiikan leluja ja testattiin niitä opetuskäytössä Mikkelin lukiossa sekä Rantakylän yhtenäiskoulussa.

Käytössä hyviksi havaitut lelut koottiin kahdeksi erilliseksi lelupaketiksi. Toinen opetusvälinepaketeista on suunnattu yläkoulun ja toinen lukion fysiikan opetuksen tueksi. Valitut välineet ovat erittäin havainnollisia, korkealaatuisia ja edullisia.

Lelupaketteihin kirjoitettiin lisäksi demo-oppaat. Yläkoulun kirja on opettajan opas, joka sisältää tehtävät oppilaille. Lukion kirja on oppilaan materiaali. Pedagogisesti kirjoissa suositaan konstruktivistista oppimisteoriaa ja toisaalta ilmiöpohjaista lähestymistapaa. Tavoitteena on ilmiöiden ymmärtäminen pelkän muistamisen sijaan.

Projekti on saanut rahoitusta Matematiikan opetuksen tukisäätiöltä sekä Suomen tietokirjailijat ry:ltä. Yhteistyökumppanina toimii Laskentaväline Oy.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: